Imagen de cabecera noticias

La Regata SURNE-Trofeu Eskarra torna a les aigües de l’Abra

03 juny 2021
La Regata SURNE-Trofeu Eskarra torna a les aigües de l’Abra

Aquest dissabte, 5 de juny, prop de 40 vaixells participen en aquesta competició històrica, que es va crear el 1964.

Després de no haver-se pogut disputar fa un any a causa de la pandèmia, torna a les aigües biscaïnes de l’Abra, des de les 13 h, una de les clàssiques: la XVI Regata SURNE-56è Trofeu Eskarra, que, a més, serà Campionat d’Euskadi en la classe J80. Des d’aquest mes de juny fins a finals del mes de setembre tenen lloc la majoria de les regates més destacades del calendari del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club, que ja va organitzar fa uns dies la II International Women’s Sailing Cup. Una de les cites més rellevants per creuers i vaixells de la classe J80 arriba aquest cap de setmana del 5 i 6 de juny i adverteix que les competicions capdavanteres de la vela (amb la Copa Espanya J80 inclosa) s’aproximen a l’Abra.

Va ser l’any 1964 quan va tenir lloc la primera edició d’aquest històric Trofeu Eskarra, una prova amb tradició i història de la vela basca. Aquest dissabte es compleixen ja 57 anys d’aquell enyorat inici (56 edicions després d’haver-se suspès la de 2020). Seran prop de 40 embarcacions de les classes creuer i monotips J80 –amb sortida programada pel comitè de regates a les 13 h– les que navegaran per perseguir el triomf en una regata amb molta tirada entre les tripulacions, que la consideren una de les més especials de l’ampli calendari del Club de Las Arenas.

Per això mateix, els regatistes aspiren a inscriure el nom del seu vaixell en el trofeu que aixecarà el guanyador absolut d’un Trofeu Eskarra que va sorgir en la dècada dels 60 del segle passat gràcies a una bonica iniciativa de qui va ser president del Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club, Ramón Zubiria, com a homenatge a José Luis Azqueta i el seu veler Eskarra. Desenes d’unitats de la flota del Cantàbric es deixaran notar en aquesta XVI Regata SURNE-56è Trofeu Eskarra, consolidada com una de les competicions més esperades, que va canviar la denominació fa disset anys per motius de patrocini. A més, a aquesta clàssica competició s’hi afegeix el Campionat d’Euskadi de la puixant classe J80. En la llista d’inscrits d’aquests monotips hi ha el Biobizz, Mandovi, Fhimasa, Vissi, Dorsia Covirán Sailing Team, Decoexsa, Marina Rubicón, Dr. Chacartegui, Enbata 80, Zeoestrés, NJ, Freus, Wilco, Hib-Brut, Katxoka, Etnia Barcelona, Jet Set i Pilgrim.

La prova està organitzada pel Reial Club Marítim de l’Abra-Reial Sporting Club per delegació de la Federació Basca de Vela, amb el patrocini de SURNE i la col·laboració de l’Ajuntament de Getxo, la Diputació Foral de Biscaia, les federacions basca i biscaïna de vela i l’Associació de Propietaris de J80 d’Espanya.

Noticias Relacionadas

30 setembre 2021
Com en anys anteriors, pots gaudir amb Surne del bàsquet en directe.
17 setembre 2021
A SURNE fem un salt qualitatiu i donem nom a l’equip de bàsquet, SURNE BILBAO BASKET.  
7 setembre 2021
El pilot ha completat una cursa sense errors, la qual cosa li permet continuar lluitant per les primeres posicions de Pro Am.