Imagen de cabecera noticias

Vissi, Gaitero, Hang Loose, Rooster i Bacilón guanyen a l’Abra la XV Regata SURNE - 55è Trofeu Eskarra

12 juny 2019
Vela: XV Regata SURNE - 55è Trofeu Eskarra

30 vaixells van prendre part en una prova històrica que es va començar a celebrar el 1964.

Les aigües biscaïnes de l’Abra van acollir la XV Regata SURNE - 55è Trofeu Eskarra, organitzada pel Real Club Marítimo del Abra - Real Sporting Club. I ho van fer novament, tot i ser gairebé a l’estiu, un dia sense pluja, ja que aquest era fins fa poques edicions el senyal d’identitat d’una cita que marca el començament de les regates més destacades de la temporada de vela. Després dels dos recorreguts entre els creuers, el Gaitero de Juan Valdivia es va imposar en la classe Regata, el Hang Loose d’Íñigo Axpe en la classe Creuer 1, el Rooster de Miguel Arriola en la classe Creuer 2 i el Bacilón de José Miguel Franco en la classe D. Després de tres recorreguts, entre els monotips de la classe J80 que la setmana vinent participen en el Campionat d’Espanya a Santander i en poc més d’un mes en el Mundial de Getxo, va guanyar el Vissi de Juan Llano.

La Regata SURNE - Trofeu Eskarra és una de les més especials de l’ampli calendari del Club de Las Arenas, i el seu trofeu és sempre perseguit per les millors tripulacions del Cantàbric. Una trentena d’embarcacions van prendre part en una prova que data de l’any 1964, quan es va celebrar l’edició inaugural d’aquest històric Trofeu Eskarra, un campionat amb molta solera i història de la vela basca. Després de 55 anys d’aquell començament, el Gaitero va acabar davant del Maitena de Mikel Emaldi, del Symphony de Javier Onaindia, del Rat Pack de Javier Chávarri i del Despeinada de Carlos Maidagan en la classe Regata, com tots els recorreguts disputats amb vents del nord-est de 16 a 18 nusos amb ratxes de 20. El Hang Loose, per la seva banda, va repetir el triomf de l’any passat, en superar en Creuer 1 el Go Blue d’Ángel Herrerías, el Kantarepe Iru de Javier Sanchidrián i el Nexus de Javier Trueba. D’altra banda, el Rooster va ser el millor en Creuer 2, seguit pel Marmotinha, l’Aizian, el Ramper, el Txankletas, l’Émilu i el Haize Lore. El Bacilón va dominar en la classe D, i el Vissi, en la preparació del Campionat d’Espanya i del Mundial de la classe J80, va vèncer en els tres recorreguts, amb el Mandovi de Ramón Zubiaga en el subcampionat (tres segons llocs) i el J80 Worlds 2019 Getxo de Tomás Trueba completant el podi. El Fin Gol Fin de Gonzalo Chávarri va acabar quart, i després es van classificar el Katxarro de Jesús Ángel Salazar, l’Ave Fenix de Leticia Gandarias i el Siemens Gamesa de Lourdes Bilbao.

 

Noticias Relacionadas

27 juny 2019
La nova web de Surne aconsegueix el primer lloc en la XXVI edició del Rànquing de Presència Online.
12 juny 2019
La Fundació WOP substitueix els ànecs en la cursa a la ria de Bilbao per “WOPatos” sostenibles i biodegradables.
7 juny 2019
Aquest dissabte 8 de juny, des de les 13 hores, la Regata SURNE - Trofeu Eskarra assenyala l’arrencada de les cites punteres a l’Abra.