Imagen de cabecera noticias

Estropatada WOP 2020: “Ens adaptem”

09 juny 2020
Estropatada WOP 2020
L’Estropatada arrenca en un context d’una sensibilitat especial cap a la recerca en salut.

La celebració de la vuitena edició de la popular Estropatada de la Fundació WOP serà un misteri, com la de l’any passat, en què aquesta clàssica cita es va reinventar. Si la setena Estropatada ja es recorda per les pinyes de pi geolocalitzades (que van substituir els ànecs de plàstic, la qual cosa va suposar un pas important en el compromís mediambiental de la fundació), aquest 2020 no serà menys. L’Estropatada, l’esdeveniment estrella de WOP, continua en peu i molt pendent del context i les circumstàncies actuals.

La cita estava programada per al diumenge 7 de juny. Després de setmanes d’incertesa, l’organització ha anunciat la seva intenció de celebrar l’Estropatada a l’octubre, de la manera en què el context i la situació ho permetin.

La data definitiva de l’esdeveniment no se sabrà fins d’aquí a unes setmanes. De moment, els tiquets WOPato, que suposen minuts de recerca, ja estan a la venda al web wopato.com, i aviat estaran disponibles en diversos comerços de Bilbao. 

L’Estropatada té dues facetes. D’una banda, la campanya de sensibilització i lluita contra les malalties neurodegeneratives lligada a la venda de tiquets, que arrenca en un context d’una sensibilitat especial cap a la recerca en salut. I, d’altra banda, la possible festa de l’esdeveniment. En qualsevol dels casos es farà la campanya, el repartiment de premis a les butlletes que resultin guanyadores i el bescanvi dels tiquets no premiats pels tradicionals ànecs. Serà la festa la que s’haurà d’adaptar al context que es visqui a l’octubre. “Tant de bo es pugui fer la cursa com a forma de sorteig, però en cas que no sigui possible, farem el sorteig de la manera que sigui factible fer-lo. És evident que seran les autoritats i el context, arribat el moment, els que marcaran les possibilitats.”

 

Nova situació. “Ens adaptem”

 

“Durant aquests mesos hem viscut moments d’incertesa, però sentim una certesa: WOP té molt a transmetre, perquè la recerca en ciència té més sentit que mai”, afirma Mikel Renteria, fundador de WOP. Enguany la fundació treballa en diferents plans de contingència que permetin la flexibilitat necessària en l’esdeveniment, de manera que es pugui introduir qualsevol modificació en l’abast i el contingut de la festa tradicional, que no deixa de ser la rematada final a una llarga campanya prèvia de sensibilització social. “La campanya té una especial vigència i importància. La festa és la que s’haurà de modular en funció dels requeriments de salut pública”, apunta Renteria.

WOP preveu que, en el pitjor dels casos, els premis s’hagin d’atorgar mitjançant un sorteig tradicional. “Això no restaria res de tota la nostra feina prèvia, que, com sempre, reflectirà el compromís de la ciutadania amb la recerca i la lluita contra aquestes malalties a través de WOP”, assenyala Renteria.
 
Enguany l’Estropatada serà tot un repte, en ser una acció oberta i en procés d’adaptació contínua. “Estem treballant molt i mirarem de no deixar de fer-la enguany, en què caldrà adaptar-se a la situació. I sota aquesta idea gira el missatge d’enguany: “Ens adaptem” (“Nos adapatamos”). Com sempre, WOP treballarà al màxim dins del que es pugui fer i de la manera en què sigui possible. “Si es pot fer la cursa, perfecte, i, si no, es farà un sorteig amb un notari”, considera Mikel Renteria. La festa especial que sempre acompanya l’Estropatada també queda pendent, segons el que es permeti organitzar arribat el dia triat per a aquesta nova edició d’un esdeveniment que cada any ha reunit a la ria de Bilbao milers de persones.

WOP continua endavant amb la seva activitat i s’ajusta a l’escenari provocat per la pandèmia de la COVID-19. L’Estropatada tindrà lloc “en la mesura i de la manera que es pugui” i es farà a l’esplanada de l’Itsasmuseum (Museu Marítim), escenari que cada any acull aquesta gran festa familiar amb música, jocs, premis, gastronomia i la cursa de WOPatos. A poc a poc s’anirà desvelant com es pot fer l’Estropatada a través de les seves xarxes socials i el web.

L’Estropatada WOP 2020 compta amb el patrocini de Surne, l’Ajuntament de Bilbao, BBK, Toyota Japancar i López Landa.

WOP destina el benefici de tota la seva activitat (Estropatada, concerts, proves esportives, festivals, venda de productes…) a la recerca de teràpies per a malalties neurodegeneratives. Fins a la data s’han destinat més de 400.000 euros dedicats a la lluita contra malalties neurodegeneratives en diversos projectes internacionals.

Noticias Relacionadas

2 agost 2021
Per desenvolupar qualsevol tipus d’activitat empresarial cal comptar amb les persones, els béns i el patrimoni suficients per assolir els objectius estratègics definits.
13 juliol 2021
El desenvolupament de qualsevol tipus d’activitat empresarial requereix comptar amb persones, béns i patrimoni suficients per a la consecució dels objectius estratègics definits.
8 juny 2021
Els riscos relacionats amb les persones poden comportar la pèrdua o la limitació de la continuïtat de l’empresa.