Imagen de cabecera noticias

WOP s’adapta (“se adapata”) aquest diumenge en l’Estropatada 2020

30 setembre 2020
WOP-ESTROPATADA-SURNE-2020

WOP s’adapta (“se adapata”) en l’Estropatada 2020 i celebrarà la seva tradicional cursa aquest diumenge.
 
La vuitena edició de la popular Estropatada de la Fundació WOP (The Walk On Project) s’ha presentat a l’esplanada de l’Itsasmuseum (Museu Marítim Ria de Bilbao), al costat d’on es farà la cursa.
 
Aquest any 2020 es torna a reinventar per les circumstàncies i per la situació actual de pandèmia. Per això, la cursa del diumenge 4 d’octubre (a les 16 h des del pont Euskalduna) serà més curta, però molt vistosa, i serà retransmesa en streaming, sense la festa posterior tan especial i participativa que tenia lloc des del seu inici ja fa vuit anys. Els tiquets per participar-hi encara estan a la venda al web wopato.com, a la botiga temporal de WOP a Iparraguirre, 31, a Eroski, El Corte Inglés i en diversos comerços de Bilbao.
 
El llançament de pinyes de pi geolocalitzades, que van substituir els ànecs de plàstic en la cursa de l’any passat, fet que va suposar un pas important en el compromís mediambiental de la fundació, es farà des del pont Euskalduna fins al pont de Deusto, i la cursa serà narrada per un speaker. Es podrà seguir en directe des de YouTube i al Facebook de WOP i Estropatada.
 
Aquesta VIII Estropatada incideix en la campanya de sensibilització i lluita contra les malalties neurodegeneratives lligada a la venda de tiquets, que es desenvolupa en un context d’una sensibilitat especial cap a la recerca en salut.

Nova situació. Ens adaptem (“Nos adapatamos”)
 
“Aquests mesos vivim moments d’incertesa, però sentim una certesa: WOP té molt a transmetre, perquè la recerca en ciència té més sentit que mai”, ha destacat Mikel Renteria, fundador de WOP, en una presentació que ha comptat amb l’assistència de Xabier Ochandiano, regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, així com de patrocinadors de l’esdeveniment. Enguany, la fundació ha treballat en diferents plans de contingència que permetessin la flexibilitat necessària en l’activitat, de manera que es pogués introduir qualsevol modificació en l’abast i el contingut de l’Estropatada, que no deixa de ser la rematada final a una llarga campanya prèvia de sensibilització social. “La campanya té una especial vigència i importància. Ens adaptem (“Nos adapatamos”), de manera que la festa tradicional és la que no es pot celebrar en funció dels requeriments de salut pública”, apunta Renteria.
 
“Teníem preparada una barbaritat d’Estropatada per a 2020, una explosió amb activitats noves d’un impacte grandíssim. Però ho hem hagut de retocar tot. Així, l’esdeveniment d’aquest proper diumenge 4 d’octubre només serà una part del programa tradicional, que reprendrà el seu toc chirene tan aviat com sigui possible. I que es prepari tothom en aquell moment! Per a la d’aquest diumenge, es preveu pluja, de manera que la cursa es farà contra vent i marea”, ha expressat Mikel Renteria.

Des de WOP “continuem amb la determinació de dedicar la vida a aquest projecte: acabar amb les malalties neurodegeneratives. Sabem que la recerca és més necessària que mai, perquè aquestes malalties són una de les causes de patiment principals en la nostra societat (Alzheimer, Parkinson, leucodistròfies, esclerosi…). De manera que mantenim actiu un projecte de recerca i subratllem el nostre renovat compromís de continuar finançant-lo i de lluitar cada segon. La intenció és fer la cursa a l’aigua amb un recorregut més curt i retransmetre-la per streaming. Tot, en un àmbit molt reduït amb l’animació d’un speaker”. La resta de la festa habitual no es farà.
 
“Sent molt conscients de la realitat i adaptant-nos treballant dur al context, els esdeveniments aniran demostrant que es poden portar a terme. En el nostre cas, com un exercici professional que, a més a més, tracta de visibilitzar una realitat que també continua existint i que no para per la COVID-19: la realitat de la recerca en malalties com les neurodegeneratives i dels afectats que les pateixen”, ha detallat Mikel Renteria.
 
Premis

La posició d’aquests milers de pinyes geolocalitzades es podrà seguir des de wopato.com, on es publicaran els guanyadors. I aquests són els premis d’aquesta vuitena edició:
1. Ús durant un any del nou Toyota CHR Advance (gràcies a Toyota Japancar).
2. Targeta Eroski 250 euros (gràcies al suport d’Eroski).
3. Targeta Eroski 250 euros (gràcies al suport d’Eroski).
4. Pack de productes WOP valorat en 250 euros.
5. Travessa guiada en BIG SUP per a 8 persones, amb Bilbobentura.
 
Si en l’últim moment, a causa d’alguna situació inesperada derivada de la COVID-19, no es pogués portar a terme la cursa, l’organització atorgaria els premis a través d’un sorteig tradicional.

L’Estropatada WOP 2020 compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Bilbao, Toyota Japancar, Yimby, Surne, El Correo, BBK i López Landa. Hi col·laboren Itsasmuseum, Bilbobentura, Sarenet, Urgarbi i Euskaltel. A més, col·laboren en la venda de tiquets El Corte Inglés, Eroski i Bilbao Centro.
 
WOP destina el benefici de tota la seva activitat (Estropatada, concerts, proves esportives, festivals, venda de productes…) a la recerca de teràpies per a malalties neurodegeneratives. Fins a la data s’han destinat més de 400.000 euros dedicats a la lluita contra malalties neurodegeneratives amb diversos projectes internacionals.

Noticias Relacionadas

17 setembre 2020
A SURNE volem i hem d’informar sobre el tema de les pensions i el seu futur.
9 juny 2020
L’Estropatada arrenca en un context d’una sensibilitat especial cap a la recerca en salut.
2 maig 2020
Aquestes són les 10 mesures adoptades per Surne a les nostres oficines per lluitar contra l’expansió de la COVID-19 i afrontar el pròxim escenari.